Counseling

Soms heb je vragen of loop je (samen) ergens tegen aan. Het kan zijn dat de seks even niet gaat zoals je wilt. Dit is iets wat iedereen kan overkomen. Maar je kan je er flink rot door voelen. Het kan een deuk in je zelfvertrouwen geven en soms ook op je relatie doorwerken.

Het doel van counseling is het kortdurend en doelgericht begeleiden van volwassenen die worstelen met diverse hulpvragen rondom seksualiteit en intimiteit. Dit doe ik via gesprekken en oefeningen. Die oefeningen doe je dan zelf thuis, alleen of samen met je partner. 

Dit kan zowel in een individueel traject als voor koppels. Ook alle genders zijn bij mij welkom. 

Waarmee kan je onder andere bij mij terecht? 

  • Geen zin in seks
  • Verschil in seksuele verlangens of behoeften
  • Moeite hebben met opgewonden raken
  • Erectieproblemen
  • Niet of te vlug klaarkomen
  • Pijn bij penetratie
  • Niet bekend of vertrouwd zijn met het eigen lichaam
  • Moeite hebben met het aangeven van wensen en grenzen
  • Psychische klachten en de invloed op seksualiteit


Staat jouw vraag hier niet tussen? Of twijfel je of je bij mij terecht kan? Neem dan vooral contact met me op met je vraag. Ik denk graag met je mee en zal je eerlijk antwoorden of ik iets voor je kan betekenen.

Werkwijze

Het eerste gesprek is een kennismaking waarin ik mezelf voorstel en jij of jullie je verhaal doen. We bespreken wat de hulpvraag is en ik vraag ook naar je achtergrond en eerdere ervaringen. 

In het eerste gesprek beslissen we ook of we samen verder willen. Een klik met je hulpverlener en een gevoel van vertrouwen is hierbij belangrijk. Ik kijk ook of je met de hulpvraag bij mij het beste op je plek bent. Indien dat niet het geval is, kijk ik met je mee waar je eventueel wel naar toe kunt gaan. 

Vervolgens gaan we aan de slag! Gemiddeld zijn er drie tot vijf gesprekken nodig om weer zelf verder te kunnen. 

In de gesprekken gaat het over begrijpen van wat er aan de hand is, educatie en oefeningen om zelf thuis uit te voeren. 

Samenwerking

Indien je een vakgenoot of ander vakmens bent en je hebt interesse voor een samenwerking met mij als consulent seksuele gezondheid NVVS dan kom ik ook graag met je in contact. Ik sta open voor ideeën en hoor graag van je! Vul dan het contact formulier in en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.